به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر صلاح الدین دلشاد دبیر علمی کنگره دانستنیهای ضروری اورولوژی اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: 90 درصد از مبتلایان به شب ادراری به دلیل رفتارهای نادرست والدین دچار مشکلات روانی می شوند.
وی افزود: شب ادراری در سن 14 سالگی و سن بلوغ به یک درصد کاهش می یابد و سالانه 15 درصد از آمار مبتلایان به این مشکل کاسته می شود.
دبیر علمی کنگره دانستنهای اورولوژی اطفال خاطرنشان کرد: تعریف شب ادراری در میان کودکان زیر 5 سال وجود ندارد و این در حالی است که یکی از والدین در کودکی شب ادراری داشته باشد در40 درصد موارد فرزندانشان شب ادراری خواهند داشت و اگر هر دو سابقه شب ادراری داشته باشند این میزان به 70 درصد می رسد.
دلشاد عواملی همچون مشکلات سیستم عصبی،عوامل ارثی، عفونت ادراری و استرس را موثر بر شب ادراری کودکان دانست و گفت: مصرف مواد غذایی که دارای مواد رنگی مصنوعی مانند قهوه، شیرکاکائو، شکلات و یا دارای ادویه های تند مانند سوسیس و کالباس هستند باعث انقباض شدید مثانه و شب ادراری می شوند.
وی ریفلاکس یا برگشت ادرار به کلیه را در دختران پنج تا شش برابر پسران عنوان و تصریح کرد: بسیاری از این کودکان تا سنین شش سالگی و به بعد این بیماری در آنان تشخیص داده نمی شود و دچار عارضه عفونت ادراری و مشکلات کلیوی می شوند.
دلشاد ضمن تاکید بر اینکه نباید کودکانی را که شب ادراری دارند یا آموزش صحیحی برای به موقع دستشویی رفتن ندارند را تنبیه کرد و با خشونت با آنان برخورد کرد گفت: خانواده هایی که فرزندان خود را به دلیل شب ادراری تنبیه می کنند باید بدانند که کودکانشان در آینده احتمالا به مشکلات گوناگون از جمله یبوست و مسائل روانی دچار خواهند شد.
90 درصد از کودکان مبتلا به عفونت ادراری به دارو مقاوم شده اند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین اظهار داشت: عفونت ادراری به عنوان شایعترین بیماری اورولوژی در میان کشورهای پیشرفته پنج درصد و در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران 20 درصد کودکان و در کشورهای کمتر توسعه یافته بالاتر از 20 درصد را درگیر کرده است.
دلشاد افزود: با تحقیق انجام شده در دو هزار دانش آموز ایرانی مشخص شد که بسیاری از آنان به عفونت ادراری بدون علامت مبتلا بوده و بیش از 90 درصد آنان نیز به آنتی بیوتیکها و داروهایی که به صورت تکراری برای عفونت ادراری مصرف می شوند مقاومت نشان داده اند.
این جراح کودکان نارسایی کلیه را از جمله عوارض عفونت ادراری پیشرفته عنوان کرد و گفت: بیماری هیدرونفروز و برگشت ادرار به کلیه که از دوران جنینی نیز قابل تشخیص است از جمله بیماریهایی است که منجر به از بین رفتن کلیه و نیاز به پیوند آن می شود.
نظر شما